Τροφές κατά της κυτταρίτιδας


Μερικές τροφές περιέχουν δραστικά συστατικά κατά της κυτταρίτιδας. Καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας:

Σπαράγγια. Ενισχύουν τις φλέβες και τις αρτηρίες, συγκρατώντας την πίεση του αίματος.

Αβοκάντο. Αν και λιπαρό, περιέχει μεγάλη ποσότητα απαραίτητων λιπαρών οξέων που βελτιώνουν την υγεία του δέρματος.

Μπανάνα. Περιέχει κάλιο και πολλές άλλες ουσίες.

Πράσινα φασολάκια. Περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες καθώς και πρωτεΐνη, που είναι άκρως απαραίτητη για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Μούρα. Από τις καλύτερες αντιοξειδωτικές τροφές.

Κουάκερ. Εξαιρετική πηγή ενέργειας.

Μπρόκολο. Πλούσιο σε άλφα λιποϊκό οξύ, που αποτρέπει την σκλήρυνση του κολλαγόνου, κυρίου συστατικού στοιχείου του δέρματoς.

Εσπεριδοειδή. Πλούσια σε βιταμίνη C,περιέχουν επίσης φλαβονοειδή που ενισχύουν την μικροκυκλοφορία του αίματος και ενδυναμώνουν τα μικροτριχοειδή αγγεία.

Αμύγδαλα. Πλούσια σε πρωτεΐνη καθώς και σε βιταμίνη Ε.

Ηλιόσποροι. Πλούσιοι σε πρωτεΐνη καθώς και σε βιταμίνη Ε
«Λιπαρά» ψάρια ( σαρδέλες, τόνος, σολομός, κλπ)

Κρεμμύδια. Πλούσια σε βιταμίνες C και Ε.

Μήλα & Αχλάδια. Φυσικά αντιτοξικά, δρουν ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις τις περιβαλλοντικής ρύπανσης .

Ανανάς. Με την αντιφλεγμονώδη δράση του, δρα ενάντιον της κατακράτησης υγρών.

Καρπούζι & Πεπόνι. Περιέχουν λίγο λιγότερο από ένα ποτήρι νερό ανά φέτα. Επίσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις